Diş eti küretajı nedir?

281 GÖSTERİM
Diş eti küretajı nedir, küretaj yaptıranlar yorumlarınızı buraya yazar mısınız?
Yorum Yap
P.
Parladent

Diş tedavisi içeriği sadece bir çürükten, ağrıdan, iltihaptan ve kanal tedavisinden ibaret değildir. Diş önemli bir organ olduğu için sağlıklı olmadığı durumlarda çeşitli tedavileri vardır. Diş eti küretajı da bu tedavi yöntemlerinden biridir. Diş eti küretajı nedir, sorusu diş eti hastalığının tedavisinde kullanılan bir yöntem olarak cevaplanabilir. Diş eti küretajı nasıl yapılır, diş eti küretajı işlemi, diş eti hastalıklarının ilerlediği bölümlerde yapılan derin bir temizlik tedavisidir. Genel olarak normal diş taşı temizliğiyle yapılır. Yapılan işlem, dişin yüzeyinin değil, dişin ilerlediği yaklaşık 5 mm derinlikte meydana gelen enfeksiyonu temizlemektir.

Diş eti küretajı yaptıranlar çoğunlukla diş etlerinde şişme ya da cerrahi gibi şikayetleriyle başvuran hastalardır. Durum böyle daha önemli bir boyuta bürününce, daha basit bir işlem olan diş temizlemenin biraz daha ötesinde, bir adım daha karmaşık bir tedavi olarak bilinen diş eti küretaj işlemi uygulanmaktadır. Diş eti küretajı yaptıranlar diş eti küretaj işlemi sayesinde diş etiyle dişlerin birleştiği alanların plak ve tartarından kurtulmasını sağlar.

Diş eti küretaj işlemi sırasında dişlerin ve diş etlerinin altındaki bu plak, tartar ve diğer birikintileri diş hekimi çok özel aletler kullanarak temizler. Diş eti küretaj bütün bu temizliğin yanında ayrıca, diş etlerindeki şişlik, kızarıklık ve kanama gibi semptomları da azaltabilir. Düzenli olarak 6 ya da 12 ayda bir kontrol yaptıranların diş ve diş etleri daha sağlıklı hale gelir. Periodontitis adı verilen bir enfeksiyon türü insanların ağız ve diş sağlığı için büyük tehdit oluşturmaktadır.

Dişleri kaybetme riskini ortadan kaldırmak için yapılacak en doğru şey erken bir dönemde küretaj diş tedavisi ile temizlemektir. Diş kayıplarının nedenlerinin başında %70 üzerinde bir oran ile diş eti sorunu tespit edilmiştir. Diş eti temizliği küretaj işlemi, hastalıklı ya da herhangi bir şekilde hasar görmüş yumuşak dokuların diş eti duvarı içindeki bölümlerinin bütünüyle temizlenmesini sağlayan periodontal tedavilerden biridir. Herhangi bir ilaç tedavisi ya da ölçeklendirme tedavisiyle birlikte çok sevindirici, memnuniyet verici verimli sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Diş eti küretaj işlemi 2 farklı biçimde yapılabilir:

 Yüzeyel diş eti küretaj işlemi

Bu yöntemde, diş eti üzerindeki plak ve tartar diş etlerinin yüzeyinden temizlenir.

Derin diş eti küretaj işlemi

Bu yöntemde ise diş etlerinin altındaki diş kökü yüzeylerinde oluşan plak ve tartar temizlenir. Diş eti tedavisinde küretaj nasıl yapılır, şeklindeki soruya genellikle lokal anestezi uygulanarak yapılır ve birden fazla seansta tamamlanabilir, şeklinde cevap verilebilir. Diş eti temizliği küretaj işlemi tek diş için olabildiği gibi çenenin bütünü için de yapılabilir. Diş etinin içinde taşlar, diş eti yüzeyi temizlenir, diş kök yüzeyi silinir.

Diş eti temizliği küretaj işlemi ile tek seansta her zaman sonuç almak mümkün değildir, seanslı tedaviler yapılabilir. Diş etinde kanama, şişme, diş eti çekilmesi gibi şikayetleri olanlar varsa, en kısa zamanda diş hekimine müracaat ederek diş eti küretaj işleminin kendileri için uygun olup olmadığını sormalıdır. Eğer diş eti temizliği küretaj işlemi sizin için uygun ise hangi türün uygulanacağını ayrıntılı bir şekilde görüşerek kararlaştırın.

Diş eti küretajı yaptıranlar, diş eti küretaj işlemi için uygulamanın diş eti hastalığının ciddiyetine ve hastanın ihtiyacına göre değişiklik gerektirebileceğini dikkate almalıdır. Diş eti tedavisinde küretaj nasıl yapılır, genellikle diş eti küretaj işlemi ağrısız olsun diye diş hekimi tarafından lokal anestezi ile yapılır. Diş eti küretaj işlemi sırasında, diş hekimi özel aletler kullanarak diş ve diş etleri arasındaki birikintileri temizler.

Diş eti küretajı ne kadar sürer?

Diş eti küretaj işlemi genellikle bir saat civarında sürer. Diş eti küretajından sonra birkaç gün sürebilen hafif ağrı ve hassasiyet olabilir. Diş hekiminiz size diş eti küretajından sonra ağrıyı hafifletmek için önerilerde bulunur. Toparlamak gerekirse diş eti küretajı nedir? Bu işlem periodontal hastalıkların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Diş eti küretaj işlemi, diş etlerinin derinlemesine temizlenmesini sağlar ve diş eti iltihabı gibi diş eti problemlerinin iyileşmesine yardımcı olur.

Diş eti küretajı, diş hekimleri tarafından uygulanan, işlem sırasında özel bir alet olan küret ile diş eti çizgisinin altındaki plak ve tartar birikintilerinin temizlendiği bir yöntemdir. Bu birikintiler de, diş eti iltihabına neden olan bakterilerin yaşadığı alanlardır. Diş eti küretaj işlemi, diş köklerinin yüzeylerini de temizleyerek diş eti hastalıklarının ilerlemesini engelleme konusunda yardımcı olur. Diş eti temizliği küretaj işlemi sırasında, diş etleri lokal anestezi ile uyuşturulduğu için işlem sırasında ağrı hissedilmez.

Diş eti küretajından sonra, diş etleri birkaç gün boyunca hassas olabilir ve diş etlerinde kanama meydana gelebilir. Ancak, diş eti küretaj işlemi diş eti sağlığı açısından çok önemlidir ve periodontal hastalıkların tedavisinde etkili bir yöntemdir.

Diş hekiminiz diş eti küretaj işlemi sizin için uygun mu değil mi ve ne kadar sıklıkla yapılması gerektiğine yaptığı muayene sonrasında karar verecektir. Genellikle, diş eti küretaj işlemi, periodontal hastalığın ciddiyetine ve diş eti sağlığına bağlı olarak yılda bir ya da iki defa yapılabilir.

    ETİKETLER

    X
    GÖNDER
    Yeni Soru Sor