Gültepe Mh. Mustafa Kemal Paşa Blv. Park Apartmanı No:24/A, 38140 Melikgazi/Kayseri

İmplant

İmplant Nedir?

İmplantlar, cerrahi olarak çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Biyolojik olarak insan vücudu tarafından kabul edilen titanyum alaşımlarından üretilirler. İmplant üzerine uygulanan diş, estetik ve fonksiyonel olarak doğal dişi taklit eder. Titanyum, doku uyumu kusursuz olan, yüzyıllardır tıbbın birçok alanında güvenle malzeme olarak kullandığı bir metaldir.

Parladent: Kayseri Ağız Sağlığı ve Diş PolikliniğiWhatsApp

İmplant Diş Tedavisi Nedir?

İmplant eksik dişleri tedavi etmek için titanyum vidalardan yapılan ve çene kemiğinin içirişine yerleştirilerek uygulanan bir diş tedavisi yöntemidir. İmplant diş tedavisinin diğer tedavilere göre avantajı komşu dişlerin kesilmesi gerekmeden uygulanmasıdır. İmplant dişler kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla günlük hayatta kullanılabilir.

İmplant Hakkında Soru Sor

Kayseri'de İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır? 

Eksik dişler, yüz şeklinizi değiştirerek ısırmanızın hizasını bozabilir. Ayrıca gülümsemeniz konusunda kendinizi bilinçli hale getirebilirler. Eksik dişleri değiştirmeyi seçerseniz, Kayseri İmplant Tedavisi sürecinde diş hekiminiz bir diş implantı tedavisin ile çene kemiğine veya yakınına takılan yapay diş tedavisi (implant) önerebilir.

İmplant yapılabilmesi için önce detaylı ağız içi ve röntgen muayenesi yapılmalıdır. Yapılan muayenede implant yapılabilmesi için yeterli kemik dokusu varlığı incelenir. Yeterli doku varlığında uygun çapta ve boyda implant kemik dokuya yerleştirilir. Birkaç ay boyunca implantı çevreleyen kemik büyür ve implantı sağlam bir şekilde yerinde tutar. Yedek dişler daha sonra metal bir konektörle implanta takılır ve boşluk doldurulur.

Ön Randevu Oluşturun





İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

İmplant diş tedavisi 18 yaş girmiş olan, genel sağlık durumu iyi olan çene ve yüz gelişimini tamamlamış tüm kişilere uygulanır. İyi ağız bakımı yapan kirşlerde İmplant tedavisi yüksek başarı oranına sahiptir.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

  • İmplant tedavisi öncesinde detaylı muayene yapılır ve röntgen çekilir.
  • Çene kemiklerinin ve kalan dişlerin ölçüsü alınır.
  • Dental implatların yerleştirilmesi için iki seçenek vardır.
  • İmplant tedavisi hastaya hafif bir sedasyon verilerek yapılır.
  • Tek aşamalı işlemde İmplant yerleştirildikten sonra geçici başlık takılır.
  • İki aşamalı işlemde ise dental İmplant takıldıktan sonra üzeri diş eti ile kapatılır ve iyileşmeye bırakılır.
  • Protez başlıklar daha sonra takılır.
  • Her iki durumda da geçici bir köprü yerleştirilir ve alt çene için 3 ay, üst çene için altı ay iyileşme süreci beklenir.

İmplant Çeşitleri Nelerdir?

İki ana diş implantı türü vardır:

Endosteal İmplantlar: Endosteal implantlar en yaygın diş implantı türüdür. Genellikle küçük vidalara benzerler. Endosteal implantlar titanyum gibi insan vücudu tarafından uyum sağlayan titanyum alaşımlarından üretilirler. Endosteal implantlar, diş köklerinin yerini alacakları çene kemiğinin derinliklerine cerrahi olarak yerleştirilir. Endosteal implant tedavisinde bir veya birkaç dişi sabitlemek için bir implant kullanılabilir.

Endosteal implantlar nasıl uygulanır?

  • Ağız cerrahı sakızı keserek altındaki çene kemiğini açığa çıkarır.
  • İmplant postunun yerleştirileceği kemiğe derin delikler açılır ve Endosteal İmplant tedavisi uygulanır.
  • Tercih ederseniz, kalıcı diş implanta takılana kadar estetik amaçlı deliğin üzerine geçici, çıkarılabilir bir protez yerleştirilebilir. 

Subperiostal İmplantlar: Subperiostal İmplantlar, endosteal implantı desteklemek amacı ile çene kemiğinin sağlıklı olmadığı durumlarda kullanılır. Subperiostal implantlar diş etinin altına yerleştirilir ancak çene kemiğine delinmez. Kemiğin içine değil, üzerine yerleştirilirler.

Subperiostal İmplantlar Nasıl Uygulanır?

  • Subperiostal implantınız varsa, çene kemiği delinmez ve implant postu kemiğin üzerine yerleştirilir.
  • Hangi tip implant alırsanız alın, sonrasında biraz şişlik hissedebilirsiniz. Bu birkaç gün sürebilir. Çoğu insan, diş implantı yerleştirildikten sonraki gün günlük aktivitelerine devam edebilir.

İmplant Tedavi Süreci Nasıldır?

Kayseri İmplant tedavisi, yaklaşık 3 ila 9 aylık bir süre boyunca birden fazla uygulama gerektirir. Tedaviye başlanmadan önce bir periodontist ve ağız cerrahı da dahil olmak üzere çeşitli diş uzmanları tarfından hasta tedkit edilir. İlk adım dişlerinizi, diş etlerinizi ve çene kemiğinizi değerlendirmek olacaktır. Bu ilk değerlendirmenin önemli bir kısmı, implantı korumak için yeterli sağlıklı çene kemiğine sahip olup olmadığınızı belirlemektir. Çene kemiğiniz çok ince veya yumuşaksa, Kayseri diş implantı işlemine başlamadan önce bir kemik grefti veya başka bir prosedür önerilebilir. Dental implant cerrahisi genellikle ayakta tedavi prosedürüdür. Lokal anestezi, sedasyon veya genel anestezi altında yapılabilir. Uzmanınız hangi tip anesteziye ihtiyacınız olduğunu önceden size bildirecektir.

İşlem tamamlandıktan sonra, ağzınızda herhangi bir rahatsızlık hissedip hissetmediğinizi veya şu durumları yaşadığınızda diş hekiminize bildirin:

  • Devam eden rahatsızlık hissi
  • Şiddetli acı
  • Kanama
  • Şişlik

Yeni dişleriniz doğal görünecek ve size iyi hissedilecektir. Doğal dişlerinizde olduğu gibi günlük fırçalama ve diş ipi ile bakım yapılmalıdır. İmplantları temizlemek için özel bir malzemeye gerek yoktur. Doğal dişlerinize uyguladığınız bakım gibi implantlarada bakım uygulayabilirsiniz.

Kayseri İmplant Fiyatları Nelerdir?

Kayseri İmplant Diş fiyatları, değiştirdiğiniz diş sayısına ve her bir prosedürün kapsamına göre değişebilir. İmplantların onlarca yıl dayanması amaçlanmıştır. Bu nedenle, çıkartma fiyatları, köprü veya protez gibi eksik dişlerin yerine konan diğer işlemlerden biraz daha yüksektir. Daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kayseri implant fiyatları firma bazlı değişiklik gösterebilir. Yapılan implantın üretim yeri, yüzey yapısı implant fiyatını belirler. 

İmplant Diş Tedavisi Sonrası Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

  • Ameliyattan sonraki 2 saat içinde yemek yemeyin veya içmeyin. İlk 24 saat sıcak içeceklerden kaçının ve sadece yumuşak, soğuk yiyecekler (soğuk yulaf lapası, süt ürünleri ve dondurma) yiyin. İlk hafta sıcak yiyecek ve içeceklerden kaçının.
  • Pıhtılaşma ve hemostaz başlatmak ve kanamayı durdurmak için operasyondan sonrasında hafifçe bastırarak yumuşak steril bir tampon kullanılması önerilir.
  • İlk 24 saat içinde tükürüğünüzde kan görebilirsiniz bu durum normaldir. Hatta sabah kalktığınızda yastıkta kan lekelerini görebilirsiniz. İlk 24 saat boyunca yara bölgesinde iyileşme sürecini başlatmak için tükürmeyin veya ağzınızı çalkalamayın.
  • 36 saat sonra 2 hafta boyunca günde iki kez gargara veya salin (bir bardak ılık suda ¼ çay kaşığı tuz) ile gargara yapılması önerilir. Ağzınızı 60 saniye çalkalayın, tükürün ve ardından 30 dakika boyunca hiçbir şey yiyip içmeyin.
  • İlk 1 gün boyunca sigara içmeyiniz, alkol tüketmeyiniz. Ameliyat bölgesi tam anlamıyla iyileşene kadar sigara içilmemesi uygundur.
  • Diş hekimi tarafından antibiyotik veya ağrı kesici verildiyse, diş doktorunun önerdiği şekilde kullanınız.​
  • Herhangi bir sorun meydana gelirse veya herhangi bir probleminiz olursa diş hekiminize danışınız. 

İmplant Tedavisi Sonrasında Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Tedavi sonrasında doğal dişlerinizi fırçaladığınız gibi aynı biçimde implant üzeri dişlerinizde fırçalayabilirsiniz. Bu şekilde ağızda bakteri oluşumunu engelleyerek diş implantlarınızın kullanım ömrünü uzatmış olursunuz.

 

Etiketler: kayseri implant, implant kayseri, implant

 

×
WhatsApp