Gültepe Mh. Mustafa Kemal Paşa Blv. Park Apartmanı No:24/A, 38140 Melikgazi/Kayseri

Çocuk Diş Hekimliği

İnsanlar 6 aylıkken diş çıkarmaya başlar ve birincil 'süt' dişlerini geliştirir. 6-7 yaşlarında insanlar süt dişlerini kaybetmeye başlar ve kalıcı dişler çıkmaya başlar. Süt dişleri sonunda düşeceğinden, bazı ebeveynler çocuklarını diş hekimine götürmeyi görmezden gelme eğilimindedir.

5 yaş süt dişi tedavisi

Ancak bu süt dişleri kalıcı diş geliştirmenin temelini oluşturur. Gerekli özen gösterilmediği takdirde ömür boyu sürecek sorunlar ortaya çıkabilir. Son yıllarda çocuklarda çürük vakaları kat kat arttı. Bu nedenle, çocuğunuzun diş bakımına erken dönemlerinde başlamanız tavsiye edilir. 

Çocuk Diş Hekimliği Tarafından Hangi Tedavi Yöntemleri Sunulmaktadır?

Çocuk Diş Hekimliğinin Sağladığı Bazı Tedavi Yöntemleri:

  • Bebeklerin ve çocukların muayenesi. 
  • Florür tedavisi.
  • Çarpık dişlerin düzeltilmesi.
  • Diş boşluklarının tedavisi.
  • Diş yaralanmalarının tedavisi.
  • Çürük dişlerin tedavisi.

ÇOCUKLARDA DİŞ ÇÜRÜMESİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ:

Çocuklarda diş çürüğü, yaygın olarak görülen bir sorundur. Anne ve babaların çoğunlukla çocuklarını diş doktoruna götürdüğü yaygın sorun dişte çürüktür. Bunun nedeni, çocuklarda uygun diş fırçalama becerisinin olmaması ve ağız hijyenini sağlayamamalarıdır. Yapılan bilimsel araştırmalara göre, 2 ila 11 yaş arasındaki çocukların %42'sinin süt dişlerinde çürükler bulunmakta ve bu yaş grubundaki çocukların yüzde 23'ü dişlerini tedavi ettirmemektedir. Çürüme sorunu yaşamamak ve diş çüklerini tedavi ettirmek için ebeveynler çocuklarını düzenli aralıklarla diş muayenesine götürmeli eğer diş çürükleri var ise uzman bir diş doktoru eşliğinde tedaviye başlanmalıdır. 

Florür Uygulaması

Ebeveynlerin genellikle çocuklarını diş hekimine götürdüğü yaygın bir sorun çürüktür. Bunun nedeni, çocuklarda uygun fırçalama becerisinin olmamasıdır. Çürüme sorunu yaşamamak için ebeveynler çocuklarına düzenli aralıklarla Florür uygulama tedavisini yaptırmalıdır. Florür, çürüklere neden olan mine kaybına neden olabilecek plak ve bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Florür ayrıca diş yapısını güçlendirir ve kemik büyümesine yardımcı olur. Bu tedavi altında diş hekimi, florür iyonlarını diş yapısına dahil ederek onları asit çözünmesine daha yatkın hale getirir. Bu tedavi hem süt hem de kalıcı dişler için eşit derecede faydalıdır.

Mastikler

Çürümenin ana nedeni, dişlerin çukur ve yarıklarında sıkışan yiyecekler ve bakterilerdir. Asla düz olmayan azı ve küçük azı dişleri gibi arka dişlerden yiyecekleri çiğniyoruz. Bakteriler ve yiyecekler için potansiyel tuzaklar olarak işlev görürler ve onu çürümeye karşı duyarlı hale getirirler. Bu nedenle önleyici tedbir olarak belirli çukurlar ve fissür örtücüler yerleştirilir. Diş dolgu macunları daha sonra kurtarmaya gelir. Mastikler, daimi dişin çiğneme yüzeyine yerleştirilen plastik kaplamalardır. Dişi çürümekten korurlar. Çatlaklar nedeniyle kalıcı arka dişler, azı dişleri ve küçük azı dişleri çürümeye karşı savunmasızdır. İlk aşamada iyi ağız sağlığını koruma alışkanlığını aşılamak önemlidir. Bu, sağlıklı dişler ve sağlıklı bir yaşam tarzı şeklinde ömür boyu temettü ödeyecek bir yatırımdır. Ebeveynler çocuklarına doğru fırçalama tekniğini öğretmek için inisiyatif almalı ve bunun için doğru fırçalama yöntemini bilmeleri çok önemlidir. Fırçalamayı çocuğunuz için eğlence dolu bir aktivite haline getirin, onlarla birlikte fırçalayın ve önleyici tedbirler almaya teşvik edin.

Diş Macunu Ve Diş Fırçası

Yukarıda belirtilen tedavi seçeneklerinin dışında, çocuklarınızın günde iki kez dişlerini fırçaladığından emin olun. Uyumadan önce fırçalamak son derece önemlidir çünkü gün içinde yediğiniz yiyecekler dişleriniz arasında kalır ve ağzınızdaki bakteriler gece boyunca o yiyecekleri besleyerek çürümeye neden olur. Mümkünse çocuğunuza diş ipi kullanmayı öğretin çünkü bu dişleriniz için ek korumadır.

Kayseri Çocuk Diş Doktoru Uygulamalarında Neden Parladent'i Tercih Etmelisiniz?

Kaliteli Hizmet:Uzman kadromuzla, titiz çalışıyor ve hastalarımız için sağlıklı yüksek kalitede diş tedavileri sunuyoruz.

Yüksek Verim:Öncelikli hedefimiz yüksek verimlilik. Tedavi öncesi ve sonrası süreçte sizlerin sağlığı için çalışma sistemimizi bu hedefe ulaşma doğrultusunda şekillendiriyoruz. 

Uygun Maliyetler:Uyguladığımız tüm tadivilerde, fiyatları müşterilerimizin faydası yönünde belirliyor ve uygun fiyatlı tedaviler sunuyoruz. 

Tecrübe:Deneyimli ve uzman çocuk diş doktoru kadromuzla sizlerin sağlığı için ağız ve diş sağlığı tedavileri sunuyoruz.

Kayseri diş klinikleri arasında bulanan Parladent Ağız ve Diş Sağlığı Polikinliği Kayseri İmplant Uygulamalarında Uzman Kadrosuyla Profosyonel Hizmet Vermektedir.

SIKÇA SORULAN SORULAR

S.1. Bir Çocuk Kaç Yaşından İtibaren Diş Muanesine Gitmelidir?

Çocuğunuzu  ilk dişleri ağzına çıkar çıkmaz veya çocuğunuzun dişleri çıktığı sıralarda çocuk diş hekimine götürmelisiniz . Pediatrik konsültasyon için size en yakın Clove Dental Clinic'teki bir uzmandan randevu alın.

S.2. Bir Çocuk Ne Sıklıkla Diş Doktoru Muanesine Gitmelidir?

Bir çocuğun 14 yaşına kadar çocuk diş hekimi görmesi zorunludur , çünkü bu zamana kadar tüm kalıcı dişleri büyümüştür. Bunun ötesinde, çocuğun ve ebeveynlerinin seçimidir. Bununla birlikte, bir çocuğun 16 yaşına kadar bir çocuk diş doktoruna gitmesi önerilir.

S.3. Çocuklar Ne Zaman Diş Fırçalamaya Başlamalıdır?

Çocuklarda diş fırçalama ilk dişin çıkmasıyla başlamalıdır. Bununla birlikte, uzman çocuklara diş  macunu miktarının çok küçük, neredeyse bir pirinç tanesine eşdeğer olduğundan emin olunması tavsiye edilir.

S.4. Dişleri Çıkmayan Bebeklerin Ağız Temizliği Yapılmalı Mı?

Yaştan bağımsız olarak ağız hijyenini korumak ve ağzı temiz ve mikroplardan uzak tutmak son derece önemlidir. Anneler yumuşak bir bez yardımıyla çocuklarının hem üst hem de alt çene ağızlarını temizleyebilirler.

S.5. Bebeklerin Dillerinin Beyaz Olması Normal Mi? 

Çoğu bebeğin dilinde ilk birkaç hafta içinde tamamen normal olan beyaz bir kaplama olur. Ağız hijyenlerinde herhangi bir sorun yoktur .

S.6. Süt Dişlerinin Önemi Nedir?

Süt dişleri çıktıkça ve düştükçe, insanlar genellikle ağız hijyeninin genel kısmında önemli olmadığını düşünürler . Bununla birlikte, süt dişleri aşağıdakiler gibi gerçekten önemli roller oynar:

  1. Yiyecekleri sindirmeden önce ısırma, çiğneme ve öğütme gibi birincil rol oynarlar.
  2. Konuşma kalıpları ve eğitimde de önemlidirler.
  3. Süt dişleri, çene kemiklerinin ve kaslarının gelişiminin temelidir.

Etiketler: kayseri çocuk diş hekimliği, çocuk diş hekimliği kayseri, çocuk diş hekimliği

×
WhatsApp