Gültepe Mh. Mustafa Kemal Paşa Blv. Park Apartmanı No:24/A, 38140 Melikgazi/Kayseri

Diş Sağlığı: Çocuğunuzda Şeker Bağımlılığının Kontrolü

Çocuk şeker bağımlılığı ebeveynlerin çoğu için sürpriz değildir. Çocuklarınızın tatlı isteklerini önlemek için birçok numara denemiş olmalısınız. Birçoğunuz başarılı olmuş ve diğerleri başarısız olmuş olabilir.

Çocuğunuzdaki Şeker Bağımlılığını Kontrol Etmek

Çocuğunuzda şeker alımını izlemenin bazı basit ama etkili yolları vardır.

Nihayetinde diş sağlığını ve ağız görünümünü korumamıza yardımcı olur!

Çocuklarınızın şeker bağımlılığını nasıl kontrol altına alabileceğinizi ve onları birçok diş probleminden nasıl koruyabileceğimizi görelim:

Alternatif Şekerli Ürünler

Şekerli yiyecek istekleri artarsa onları doğru şeylerle besleyin. Tatlı özlemlerini meyveler ve doğal kaynaklarla yatıştırın. Fiziksel sağlıklarının yanı sıra açlıklarını gidermelerine de yardımcı olacaktır.

Ürünlerin Şeker Değerlerini Kontrol Edin

Çocuğunuzun bazı ticari atıştırmalıklardan ne kadar şeker tükettiğini asla bilemezsiniz. Yiyecek paketlerinin etiketlerinde belirtilen besin oranlarını okumaya devam edin. Çocuğunuzun iyi yemek yemesini ve fazla şekeri kesmesini sağlayın.

Yeterli Su Alımı

Çok susuz kaldığımızda, daha şekerli yemek yemeye başlayabiliriz. Yeterli su içmek kişinin buna olan güçlü dürtüsünü yatıştırabilir. Çocuklarınızın su alımına karşı dikkatli olun.

Diş bilinci

Çocuklarınıza iyi ağız hijyenini öğretin. Onlara görselleştirilmiş ağız sağlığı bilgisi vermek için internet ve kitaplar gibi farklı kaynaklar kullanın. Onlara diş plağı, diş boşlukları gibi diş problemlerinin olasılıklarını gösterin.

Neyse ki, günümüz diş hekimliği mevcut en iyi diş tedavilerine sahiptir . Bununla birlikte, daha iyi ağız hijyeni, uygun diş temizleme yöntemleri ve düzenli diş muayeneleri gibi koruyucu diş adımları, ağız sağlığını korumamıza yardımcı olur.

Korunma tedaviden daha iyidir,

Çocuğunuzun sağlıklı, hastalıksız bir yaşam sürmesine yardım edelim!

×
WhatsApp