Gültepe Mh. Mustafa Kemal Paşa Blv. Park Apartmanı No:24/A, 38140 Melikgazi/Kayseri

Diş İmplantları Güvenli midir?

Doktorun önerdiği çoğu durumda, diş implantı prosedürü güvenlidir. Ancak, sigara gibi bazı nedenlerden dolayı implant tedavisi adayı olamayabilirsiniz.

Dental implant uygulamaları günümüzde diş hekimliğinde kullanılan ve diş eksikliğini tamamlamak yönünde en sağlıklı ve güvenli tedavi yöntemidir. Ancak sistematik Bazı hastalıklar ya da yaygın sigara kullanımı implant uygulamaları için engel teşkil edebilir. Diş implantı diş köklerini taklit eden titanyum bir materyaldir. Diş implantı kemiğe uyum sağladıktan sonra üzerine dişin kendisini taklit eden porselen yapılır. Eğer diş eksikliğiniz varsa diş hekiminiz size çoğu durumda implant  yapılmasını tavsiye edebilir. Diş implantı prosedüründe çene kemiği ve etrafındaki çevre dokuların iyileşmesi gerektiği için 2 ile 3 ay gibi bir sürede tamamlanır. Dental implantlar birçok insan için en güvenli ve sağlıklı yöntemdir. Ancak bazen kişinin sağlık koşulları uygun olmaz ya da yeterli kemik miktarı bulunmazsa alternatif tedavi yöntemleri uygulanabilir.

Diş implantları güvenli midir?

Diş implantları birçok insan için oldukça güvenlidir. Eğer genel sağlığınız iyi ise ve ağız hijyenine dikkat ederseniz uzun ömürlü tedavi olacaktır.Diş implantı lokal anestezi ile yapılan bir cerrahi işlemedir. Ortalama olarak 2 ila 3 ay kadar yapılan implatın çene kemiğine uyum sağlaması beklenir. Bu süre sonunda bazen implant  tam olarak iyileşmez. Bu duruma sebep olan genel faktörler şunlardır:

  1. Sigara kullanımı
  2. Diş teli hastalıkları ve ağız hijyeninin zayıflaması
  3. Otoimmum hastalıklar ve kontrolsüz diabet bulunması
  4. Kemik erimesi hastalıkları
  5. Kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gerektiren hastalıklar

Yaşlılar için diş implantları güvenli midir?

Eğer 60 yaşın üzerindeyseniz diş çekiminde ve dental implant uygulamalarında yara iyileşmesi biraz daha gecikebilir. Haliyle 2 ile 3 ay sürmesi beklenen dental implatın iyileşmesi de biraz daha uzun sürebilir. Bu durum radiyografik muayene sonunda değerlendirilebilir. Yaşla birlikte gelişen diğer sistemik rahatsızlıklar da (şeker, kolesterol, ya da kemik erimesi) implant iyileşmesini geciktirebilir ya da olumsuz etkileyebilir. Tüm bu koşullar göz önünde bulundurularak DB hekiminiz bu noktada detaylı bir değerlendirme yapacaktır.

×
WhatsApp