Gültepe Mh. Mustafa Kemal Paşa Blv. Park Apartmanı No:24/A, 38140 Melikgazi/Kayseri

Ağız ve Diş Sağlığımı Nasıl Koruyabilirim?

  • Günde en az iki kez diş fırçalama
  • Düzenli diş ipi kullanımı
  • Sağlıklı yiyecekler ve zamanında düzenlenmiş yemek / atıştırmalıklar
  • En az üç ila dört ay sonra diş fırçasını değiştirmek
  • Sigara bırakma. Düzenli sigara içiyorsanız düzenli diş muayeneleri yaptırın
  • Hamilelikte diş bakımını düzenli yapılmalı
  • Düzenli ağız muayeneleri
  • Rehberli diş temizleme teknikleri ile çocuklarınızın ağız bakımını sürdürmek
  • Herhangi bir diş sorunu yaşandığında anında diş konsültasyonu
  • Düzenli doktor kontrolü
Ağız ve Diş Sağlığımı Nasıl Koruyabilirim?

Hizmetlerimiz

Diş problemlerinizin genel sağlığınızda kronik bir duruma sahip olabileceğini biliyor musunuz? Parladent Kayseri Diş Polikliniği olarak Kayseri'nin en iyi diş hekimleri ile diş tedavisi uygulamalarında modern aletlerle diş tedavilerini gerçekleştiriyoruz. 

İmplant

İmplant

Doğal dişlere benzer şekilde Daha İyi Süper ısırma kuvveti yiyin - diş implantı cerrahisinde kesinlikle elde edeceğiniz şey budur ; sınırlı güç kullanan protezlerin aksine; verimli çiğneme ve dolayısıyla daha iyi bir sindirim, sağlığınızın da iyileşmesidir.

devamı
Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi

Şiddetli ağrı, şişlik, sıcağa veya soğuğa duyarlılık veya koyulaşan diş, bir kanal sorunu olduğunun işaretleridir. Kanal tedavisinin amacı diş ağrısını gidermektir.

devamı
Kozmetik Diş Hekimliği

Kozmetik Diş Hekimliği

Kozmetik Dişçilik her kozmetik diş hekimliği prosedürü hakkında bilgi de diş hekimliği, bir alandır. Çoğu durumda, bir kozmetik diş hekimi size o mükemmel gülümsemeyi sağlamak için aşağıdaki prosedürlerden birkaçının bir kombinasyonunu uygulayacaktır.

devamı
Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

Klinikte dişlerin beyazlatılması yaklaşık 40 dakika sürerken, ev tipi beyazlatıcı, hasta tarafından gece kullanılacak dişlere uyacak şekilde özel yapılmış bir tepsi üzerinde kullanılır.

devamı
Pembe Estetik

Pembe Estetik

Pembe estetik diş eti estetiğinin diğer adıdır. Kişilerde estetik bir gülümseme sadece beyaz ve düzgün dişlerle sağlanamaz. Bu dişlerle uyumlu olacak diş etlerinin de varlığı gerekir. Diş etlerinde yapılan estetik çalışmalara pembe estetik adı verilmektedir. Diş estetiğini tamamlayan unsurlar arasında diş etlerinin sağlıklı olması, rengi ve diş etinin dişle olan seviyesi akla gelir.

devamı
Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum kronlar, çok yönlülüğü nedeniyle diş klinikleri arasında popüler hale geldi. Sertliği ve dayanıklılığı ile bilinir. Zirkonyum, günlük alışkanlıklarımıza dayanabilecek çok güçlü ve güvenilir bir maddedir.

devamı
Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı

Ağız bakımı denilince akla diş ağrısı, ağız kokusu ve diş kayıpları gibi problemlerin çözümü gelse de günümüzde diş ve diş etlerine bağlı gülüş estetiği de çok önemli bir yere sahiptir. Gülüş yüzün kişinin ruh halini yansıtan ve ruh haline etki eden en önemli göstergelerdendir. Gülüş tasarımı yapılırken en önemli faktörlerden biri yaş özelliğidir. Bu tasarım, dudakları, dişleri, estetik açıdan kişiye yakışır halde güzel bir gülüş elde edilme amacı taşıyan uygulamadır. Gülüş tasarımı yapılırken hastanın cinsiyeti, yüz yapısı, mimikleri ve karakteri de tasarımda önemli parametrelerdir. Gülüş tasarımı, herhangi bir nedenle estetik açıdan görünümü bozulan diş ve diş etlerinin, hem yüz şekilleri hem de hastanın ihtiyaçları göz önüne alınarak doğal ve bunun yanında estetik bir görüntü elde edilmesi için yapılan uygulamalardır.

devamı
Protez Diş

Protez Diş

Diş, diş eti ve çevre dokuların farklı nedenlerden dolayı hasar görmesi ya da kaybedilmesi durumunda uygulanan protez diş, kişiye özel olarak hazırlanır. Böylece kişi, sindirim sisteminin başlangıcı sayılan dişlere tekrar sahip olarak, sağlıklı çiğneme fonksiyonuna kavuşur. Konuşmanın düzelmesini ve kişinin tekrar estetik bir görünüme sahip olmasını da sağlayan protez dişler, kişinin düşen yaşam kalitesini arttırır.
Diş protezleri doğal diş yapısı bozulan kişilerin dişlerinin düzeltilmesi ya da farklı sebeplere bağlı olarak eksilen dişlerin tamamlanması için kullanılan yapay dişlerdir. Uygulanan diş protezleri diş dokularının sağlıklı olmasına yarar sağlamanın yanı sıra, estetik görünümün kazanılması ve dişlerin fonksiyonlarını eksiksiz yerine getirebilmesine olanak sağlamaktadır.

devamı
Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk Diş Hekimliği

0-13 yaş grubu çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlıklı olarak korunmasını, çürük, travma, kalıtımsal ve benzeri etkenlerin bu dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesinde sizlere yardımcı oluyoruz.

devamı
Diş Eti Rahatsızlıkları

Diş Eti Rahatsızlıkları

Dişleri çevreleyen periodontal ligament, diş eti gibi yumuşak dokuların ve kemik, sement gibi sert dokuların yapısını, bu dokularda meydana gelen hastalıkları ve bu hastalıkların tedavisinde Parladent sizlere yardımcı oluyor.

devamı
Ağız Hijyen Uygulamaları

Ağız Hijyen Uygulamaları

Ağız hijyeni, ağız boşluğunu oluşturan dişler, dişetleri ve dilin temizliği için yapılan bakımların tamamıdır. Sağlıklı diş ve dişetleri için diş fırçalamak diş ipi ve gargara kullanmak en temel uygulamalardır. Herhangi bir zamanda ağzımızda yaşayan milyarlarca bakteri vardır. Bu bakterilerin çoğu plak, diş çürümesi ve dişeti iltihabına yol açan periodontal (diş eti) hastalığına yol açabilir. Sağlıklı bir gülüş için her gün iyi bir ağız hijyeni rutini uygulamanız gerekir. Ağız hijyeninde asıl amaç diş plağını ortadan kaldırmaktır. Ağız hijyeni, ağzımızın sağlıklı görünmesini ve güzel kokmasını sağlar.

devamı
Gömülü Diş Çekimi

Gömülü Diş Çekimi

Gömülü diş, çıkma vakti geçmiş olmasına rağmen ağızda yer alması gereken yerde olmayan dişlerdir. Bu tür dişler çene kemiğinin içerisinde gömülü kalabildiği gibi, üzeri yumuşak doku ile kapalı bir şekilde olduğundan görülmeyen dişler de olabilir. Gömülü diş çekimi işlemi genellikle yirmilik dişlerin problem olmasından dolayı gerçekleşmektedir. Yirmi yaş dişlerinden başka, köpek dişleri, küçük azı dişleri ve hatta ön ve yan keser dişler de gömük diş olarak kalabilmektedir.

devamı
Estetik Dolgu

Estetik Dolgu

Estetik dolgu son derece doğal bir görünüm sunan dolgu çeşitlerinden biridir. Kompozit dolgu olarak da adlandırılan bu dolgu işleminde dolgu malzemesi hastanın kendi diş rengine göre ayarlanıyor. Dolayısıyla dolgunun doğal diş minesinden ayırt edilmesi mümkün olmuyor. Estetik dolgu, dişlerde kompozit malzeme ile kişinin diş rengine sahip dolgu malzemesi kullanılarak daha doğal ve estetik bir gülüş tasarımı elde edilmesidir. Kompozit dolgu halojen ışıkla sertleştirilir ve dişe kimyasal olarak bağlanır. Estetik dolgu dişinizde bir çatlama, kırılma, çürüme ya da başka herhangi bir sebebin neden olduğu bir oyuk, boşluk vb. problemli oluşumların, kozmetik değerlere uygun ve sağlıklı bir şekilde doldurulması işlemidir. Estetik dolgu uygulamaları, diş minesinde en az madde kaybı olduğundan sıkça tercih ediliyor.

devamı
Lamina Diş Tedavisi

Lamina Diş Tedavisi

Lamine diş kaplama, diş üzerinde en az törpüleme ile kaplama yapılan bir kaplama türüdür. Diş üzerinde ufak bir törpüleme yapıldığı için de en koruyucu protez uygulamasıdır. Lamine diş görünüşünüzü olumsuz yönde etkileyen birçok diş bozuklukları için kozmetik çözümdür. Bireylerin dişlerinde meydana gelen deformasyon, kırılma gibi sebeplerden doğan estetik bozuklukları gidermek adına yapılır.

devamı
Emax Diş Kaplama

Emax Diş Kaplama

Emax diş kaplama tedavisi günümüzde estetik diş hekimliğinde kullanılan, üst düzey kaplama yöntemlerinden biridir. En iyi porselen kaplama denebilir. Zirkonyum ya da metal kaplamalara nazaran daha hassastır. Bu nedenle her bölgeye uygulanmaz. Emax kaplama alt yapısında güçlendirilen porselen bulunan ve tamamıyla blok olarak güçlendirilen porselenden yapılan ve estetik olarak en gelişen kaplamalardır. Bu kaplama türünde diğer kaplamalardaki gibi metal alt yapı veya zirkonyum bulunmaz. Laboratuvar aşamaları ise tamamen bilgisayar destekli tarayıcı ve yazıcı sistemlerle yapılır.

devamı
Ağız Çene Kistleri ve Tümörleri

Ağız Çene Kistleri ve Tümörleri

Çene kemiklerinin içerisinde olan ve iç hacmi sıvı ya da yarı sıvı şeyler ile dolu olan patolojik boşluklara çene kistleri denir. Çene kistleri ya da bir diğer adı ile ağız kistleri ilk olarak herhangi bir çene kisti belirtileri göstermeden ve gizli bir şekilde büyümektedirler. Büyüme sonrası yer aldığı bölgede ele gelen şişlik ya da sertlik olarak gözlemlenebilir. Kist oluşumları genellikle ağrı yapmazlar. Ancak ağrı olan durumlarda bir iltihaplanma söz konusu olabilir. Çene kistleri ve tümörlerinin çene kemiği ya da yumuşak doku tedavisinde ilaçlar bazen sonuç vermemektedir. Bu yüzden ilerlemiş kist ve tümörlerde ameliyat işlemi gerçekleştirilebilir. Kistler bir bütün olarak dışarıya alınır ve torbası ile birlikte çıkarılır. Kist ameliyatı çok detaylı planlanıp uygulanarak, çene siniri, çevre çene kemiği, dişler ve dişeti de korunması gerekir. Kistler sıklıkla çenede belirti vermediği için sıklıkla tesadüfen teşhis edildiğinden, diş ve çene kontrolünün düzenli aralıklarla yaptırılması gerekir.

devamı
Cerrahi Diş Çekimi

Cerrahi Diş Çekimi

devamı
Ayrık Diş Tedavisi (Diastema)

Ayrık Diş Tedavisi (Diastema)

devamı
Kırık Diş Tedavisi

Kırık Diş Tedavisi

devamı
Randevu Alın
Randevu Alın

Lütfen herhangi bir genel veya tıbbi sorunuz için Parladent Kayseri Diş Polikliniği güler yüzlü resepsiyon personelimizle iletişime geçmekten çekinmeyin. Doktorlarımız acil aramaları alacak sizinle iletişime geçecektir.

Blog

×
WhatsApp